EnDeGr
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage
 • Corfu Cottage

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περ. 2 χιλιόμετρα) της ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Έχει σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς το νότο. Τα παράλιά της έχουν συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια. Το έδαφός της είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα. Οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ. Corfu), από τις δύο κορυφές που φαίνονται καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί. Υψηλότερες κορυφές είναι αυτή του Παντοκράτορας (η αρχαία Ιστώνη, 914 μ.) και το Στραβοσκιάδι (849 μ.).

Είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Το νησί μας

Korakiana Cottage Κέρκυρα Παλιά Ανάκτορα

Η Κέρκυρα από τους προϊστορικούς χρόνους και για πρώτη φορά αναφέρεται στην «Οδύσσεια» από τον Όμηρο. Συγκεκριμένα ο Όμηρος περιγράφει την Κέρκυρα ως ένα πλούσιο νησί το οποίο κυβερνήθηκε από τον βασιλιά των Φαιάκων «Αλκίνοο», όπου ο πολύπαθος Οδυσσέας ναυάγησε στις ακτές της έπειτα από ένα ναυάγιο κι εν συνεχεία βρέθηκε από την κόρη του βασιλιά «Ναυσικά» , ενώ έπαιζε στην ακτή με μια φίλη της.

Η ονομασία «Κέρκυρα» προέρχεται από τον αρχαίο θρύλο της νύμφης «Κέρκυρας», κόρη του ποταμού «Ασωπου». Η νύμφη «Κέρκυρα» απηχθη από τον θεό «Ποσειδώνα», όπου από τον γάμο τους απέκτησαν τον «Φαιακα», ιδρυτή των Φαιάκων.
Korakiana Cottage  Κέρκυρα Ποντικονήσι

Στο πέρασμα των αιώνων, η Κέρκυρα έχει μια πολύχρωμη ιστορία με τους συνεχώς μεταβαλλόμενους κατακτητές της.(Η πολιορκία της Κέρκυρας 1716 - Video) Ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή στην αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και την πνευματική ζωή του νησιού, έχει διαδραματίσει η Βυζαντινή και η Βενετσιάνικη εποχή. Δείγμα αυτής της εποχής συναντά κάποιος ανάμεσα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά φρούρια της πόλης. (Η παλαιά πόλη της Κέρκυρας, το Liston - Video) Σημαντικά μνημεία, πλατειές και πάρκα οφείλονται στην επιρροή των Γάλλων και Βρετανών κατακτητών.

Η Κέρκυρα είναι από τα πιο γραφικά νησιά της Μεσογείου. Επικαλείτο μάλιστα το «παντοτινά πράσινο νησί» λογω της πλούσιας βλάστησης της σε όλες τις εποχές του χρόνου. Τα ελαιόδεντρα, τα κυπαρίσσια, οι πορτοκαλιές, οι λεμονιές και οι αμυγδαλιές είναι μερικά από τα στοιχεία, που συνθέτουν την αδιάκοπη εναλλαγή αποχρώσεων του νησιού σε υπέροχο συνδυασμό του πρασίνου με του γαλάζιου.

Οροσειρές εναλλάσσονται σαν στρώματα, παλιά ορεινά χωριά που περιβάλλονται από το γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους, το καταπράσινο τοπίο και οτιδήποτε άλλο από την μοναδική λάμψη του Ιονίου, αποβάλει την μονοτονία και βοηθαει να «αφήσεις το πνεύμα» σου.

Korakiana Cottage Κέρκυρα Αγ. Σπυρίδων Καντούνι

Η Κέρκυρα λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής τη θέσης, έχει ήπιο κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Το θαλασσινό αεράκι του Ιονίου κάνει τα καλοκαίρια ιδιαίτερα δροσερά, ενώ ο σύντομος χειμώνας είναι όπως την Άνοιξη στην Δυτική Ευρώπη.

Με την άνοδο του μαζικού τουρισμού στα τέλη της δεκαετίας του ’70 αναπτυχθήκαν πολυάριθμα τουριστικά θέρετρα  σε άμεση γειτνίαση με την θάλασσα, τα οποία προσφέρουν πολλαπλές επιλογές διασκέδασης, όπως θαλάσσια σπορ, ψώνια, νυχτερινή διασκέδαση κ.α. Υπάρχουν επίσης, αν και λίγες, υποανάπτυκτες παραλίες και όρμοι. Στην Κέρκυρα θα βρει κάποιος αρκετές αμμώδη παραλίες, καθώς επίσης παραλίες με βότσαλα και βράχια.

Η Κέρκυρα μπορεί να προσφέρει αυτό που ο επισκέπτης ζητά μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπως μουσεία, εκθέσεις, φεστιβάλ, πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία κ.α.

www.whatsup-corfu.com

www.trailriderscorfu.com

Ionian Sailing - Ιστιοπλοϊκό στην Κέρκυρα

Μονοπάτια Κέρκυρας - Χάρτης

Μονοπάτια Κέρκυρας - Χάρτης
Μονοπάτια Κέρκυρας - Χάρτης (πατήστε για μεγέθυνση)

Φωτογραφίες

 

 

Επικοινωνία

Johannes Hofmann,
Ιωάννου Ρωμανού 6α
49 100 Κέρκυρα, Ελλάδα

Τηλ:    26610 37367 

Κιν:     6937 114420
Email: